Open monumentendag

Nog eens terugkijken naar de eerder gehouden open monumentendagen? Klik hiervoor op het uitrolmenu aan de linkerkant van de pagina.

Doelstelling Comité Open Monumentendag
Het Comité Open Monumentendag Winterswijk is opgericht op initiatief van Monumentenbelangen Winterswik en draait al een aantal jaren met succes.
Het Leden comité OMD probeert elk jaar een zo gevarieerd mogelijk programma te maken voor de Open Monumentendag dat geschikt is voor een breed publiek. Mensen van verschillende organisaties hebben zitting in dit comité evenals een aantal personen op persoonlijke titel. Daarnaast worden mensen bij de maandelijkse vergadering uitgenodigd die kennis hebben over een te organiseren onderdeel van de Open Monumentendag.
Afbeelding invoegen


Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. 
Monumenten worden gratis opengesteld voor het publiek om zo de publieke belangstelling voor monumenten te vergroten en er daardoor voor te zorgen dat de monumenten zoveel mogelijk blijven bewaard als cultureel erfgoed voor het nageslacht.